استعدادیابی حرفه ای
استعدادیابی

روند استعدادیابی حرفه ای

فهرست مطالب مهم Toggle روند استعدادیابی حرفه ایاهمیت فیزیک بدنی افراد در استعدادیابیمرحله انتخاب ورزشکاران در استعدادیابی حرفه ای الگوهای سنی استعدادیابی حرفه ای خلاصه محتوا : روند استعدادیابی حرفه ای استعدادیابی حرفه ای دارای فرایندی بسیار پیچیده است و بدون کمک مربیان و کارشناسان خبره ورزشی محقق نخواهد شد. برای این…
استعدادیابی استیدو
فدراسیون دو و میدانی ایران
فدراسیون اسکواش
فدراسیون بولینگ و بیلیارد

روند استعدادیابی حرفه ای

استعدادیابی حرفه ای دارای فرایندی بسیار پیچیده است و بدون کمک مربیان و کارشناسان خبره ورزشی محقق نخواهد شد. برای این مورد چند مرحله کلی را تعریف کرده اند که به صورت زیر می باشد، این مراحل در واقع بر اساس استانداردهای جهانی تدوین شده اند و ممکن است در برخی از کشورها به دقت تمامی مراحل طی نشود یا از روش های دیگری برای استعدادیابی حرفه ای استفاده شود. 

اولین نکته در این مورد زمان استعدادیابی است که به تفصیل در مقالات دیگر توضیح داده شده است. با این وجود لازم به ذکر است که استعدادیابی حرفه ای باید قبل از ورود افراد به تیم ها و مسابقات حرفه ای ورزشی انجام شود. 

اولین مرحله یک استعدادیابی اصولی، انجام مسابقات ورزشی یا تست های مخصوص ورزشی برای انتخاب افراد مستعد جهت ورود به رشته های مختلف ورزشی است. ساختار تست های ورزشی برای رشته های مختلف بسیار متفاوت است و این مورد بیشتر توسط مربی یا کارشناس مربوطه تعیین می شود.

در این بخش مواردی مثل ضربان قلب افراد، تکنیک و روش بازی افراد، وضعیت جسمانی و سلامتی افراد و فاکتورهایی مثل قد و وزن بررسی می شوند. پس از عبور از این مرحله استعدادیابی حرفه ای  افراد باید برای مرحله سخت تری به نام بررسی فیزیک بدنی آماده شوند. 

مرحله بعدی مربوط به بررسی فیزیک بدنی افراد است. این مرحله از استعدادیابی حرفه ای در بیشتر کشورها معمولا در سنین 3 تا 8 سال انجام می شود. 

مرحله بررسی فیزیک بدنی کشورهای دیگر معمولا در سنین 8 تا 13 سالگی انجام می شود. البته برخی از کشورها در سنین بالاتر نیز اقدام به استعدادیابی حرفه ای در ورزش های سبک می کنند. 

حتما بخوانید!
اصطلاحات فوتبال

استعداد یابی حرفه ای

اهمیت فیزیک بدنی افراد در استعدادیابی

استعدادیابی حرفه ای مجموعه ای از عوامل است که در کنار هم باید بررسی شوند، یکی از قطب های اصلی این استعدادیابی بررسی فیزیک بدنی افراد می باشد. در این بخش با نحوه بررسی این موضوع آشنا می شویم. فرض کنید فرد آ و فرد بی هر دو شرایط یکسانی برای ملحق شدن به یک تیم ورزشی داشته باشند. تنها تفاوت این دو فرد ساختار فیزیک بدنی آن ها باشد.

در این صورت به احتمال زیاد مربی، فرد دارای فیزیک بدنی مناسب تر را به تیم مورد نظر معرفی می کند. علت این موضوع توانایی بیشتر افراد دارای فیزیک بدنی مناسب برای هدایت گروه و انجام تمرینات سخت ورزشی است. فردی که قد بلندتری دارد، برای ورزش بسکتبال مناسب تر است و فرد دارای اضافه وزن کم تر قطعا در رشته فوتبال می تواند موفقیت بیشتری را کسب نماید.

تمامی این موضوعات به استعدادیابی حرفه ای مربوط است و در صورت وجود هر نوع مشکل مربی باید برای آن موضوع تصمیم گیری نماید. 

بزرگ ترین مانعی که این بخش برای ورزشکاران ایجاد می کند، ایجاد تفکیک جنسیتی برای آن ها در رشته های ورزشی است. بعضی از رشته ها فقط مختص آقایان است و تعداد دیگری از رشته ها را نیز فقط خانم ها می توانند دنبال کنند. حتی با وجود این مانع افراد زیادی در رشته های مختلف ورزشی درخشیده اند و موانع فیزیک بدنی نتوانسته است جلوی رشد آن ها را بگیرد.

با وجود این موضوع بهتر است افراد توجه داشته باشند که ورزش بدون توجه به فیزیک بدنی همیشه موفقیت آمیز نیست و ورزشکاران موفق در این زمینه، تلاش های پی در پی و تمرینات طاقت فرسایی داشته اند. رسالت بزرگ استعدادیابی حرفه ای آشنایی افراد با همین موضوعات است.

حتما بخوانید!
آنتروپومتری دو و میدانی

روند استعدادیابی حرفه ای

مرحله انتخاب ورزشکاران در استعدادیابی حرفه ای 

استعداد یابی حرفه ای باید در محدوده سنی مناسبی انجام شود. در غیر این صورت مشکلات بسیار زیادی برای ورزشکاران حرفه ای ایجاد می شود. بهترین راه پیشگیری از این مشکلات انجام استعدادیابی در زمان مناسب و شروع به موقع ورزش مناسب است. دختران و پسران از این نظر تفاوت هایی دارند و سن مناسب استعداد یابی حرفه ای برای آن ها می تواند متفاوت باشد. 

مرحله مقدماتی استعداد یابی حرفه ای برای ورزشکاران پسر و دختر معمولا یکسان است و در سنین کودکی یعنی 3 تا 8 سال انجام می شود. این یک استاندارد بین المللی است و بر اساس اسلوب های علمی مشخص شده است. 

مرحله انتخاب ورزشکاران دختر نیز در سنین 9 تا 15 سالگی به صورت حرفه ای تر انجام می شود. ورزشکاران نوجوان در این سن به سبک خاصی از استعدادیابی حرفه ای نیازمند هستند. آینده این ورزشکاران در این سنین تقریبا مشخص می شود چون از نظر فیزیکی به ساختار نسبتا ثابتی رسیده اند. 

آناتومی بدن آقایان به صورتی است که می توان در سنین بزرگسالی نیز فرایند استعدادیابی را به صورت مطلوب برای آن ها انجام داد. استعدادیابی مرحله دوم در آقایان در سنین 9 تا 17 سالگی انجام می شود. از این نظر پسران شانس بیشتری برای انتخاب شدن در فرایند استعدادیابی حرفه ای دارند.

این می تواند هشدار آگاه کننده ای برای دختران باشد که در سنین پایین تر به فکر ادامه مسیر ورزشی خود و استعدادیابی ورزشی باشند. در این صورت احتمال موفقیت آن ها بیشتر خواهد بود. 

حتما بخوانید!
استعدادیابی والیبال

مرحله نهایی استعدادیابی حرفه ای برای آقایان در سنین 17 سال به بالا و برای خانم ها در سنین 15 سال به بالا انجام می شود. 

استعدادیابی حرفه ای ورزشی

الگوهای سنی استعدادیابی حرفه ای 

برای یک استعدادیابی حرفه ای موفق لازم است که الگوهای سنی متفاوتی در نظر گرفته شود. به صورت کلی دو الگوی سنی برای این کار در نظر گرفته می شود. 

الگوی اول دارای سه مرحله است، مرحله استعداد یابی حرفه ای در سنین کودکی قدم اول در این الگو است. استعدادیابی پیشرفته تر در سن  نوجوانی انجام شده و مرحله نهایی مربوط به سنین جوانی است. 

الگوی بعدی دارای 4 مرحله است، مرحله اول آن در سن 6 تا 13 سال به صورت انجام مسابقات ورزشی اجرایی می گردد. هدف از این مرحله پرورش استعداد تمامی کودکان در رشته های ورزشی است. 

مرحله بعدی استعدادیابی حرفه ای در این الگو در سنین 13 تا 15 سال انجام شده و یک استعدادیابی ابتدایی برای جذب بچه ها به دو رشته نهایتا انجام می شود. 

در محدوده سنی 15 تا 18 سال باشگاه های ورزشی فرآیند استعدادیابی حرفه ای را برای جذب افراد مستعد انجام می دهند. در این بخش افراد مستعد به دنیای ورزش راه پیدا می کنند. 

مرحله آخر در این بخش تکامل استعداد این افراد است و ورزشکاران باید توانایی های خود را در این مرحله ارتقا دهند. 

روش های استعدادیابی حرفه ای

خلاصه محتوا :

امروزه در کشورهای مختلف از چه روش هایی برای استعدادیابی حرفه ای ورزشکاران استفاده می شود؟ به راستی یک فرد مستعد در این دنیای پیچیده چگونه باید مسیر خود را پیدا کند؟ سن مناسب برای استعدادیابی ورزشی چه زمانی است؟ چه الگو های سنی برای این کار استفاده می شود؟ 

آزمایش استعدادیابی, استعداد یابی, انواع تست های استعدادیابی, سایت استعدادیابی, سایت استعدادیابی ورزشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up