وزن کشی زیر آب
ترکیب بدن

وزن کشی زیر آب

فهرست مطالب مهم Toggle وزن کشی زیر آبهدف وزن کشی زیر آب:تجهیزات مورد نیاز برای وزن کشی زیر آب:روش وزن کشی زیر آب:مزایای وزن کشی زیر آب:معایب وزن کشی زیر آب:تست های مرتبط با وزن کشی زیر آب: وزن کشی زیر آب  وزن کشی زیر آب با نام هیدرودانسیتومتری یا…
استعدادیابی استیدو
فدراسیون دو و میدانی ایران
فدراسیون اسکواش
فدراسیون بولینگ و بیلیارد

وزن کشی زیر آب

 وزن کشی زیر آب با نام هیدرودانسیتومتری یا وزن کشی زیر آب نیز شناخته می شود، یک روش سنتی برای ارزیابی ترکیب بدن است. دراین تست آزمودنی به گونه ای وارد مخزن آب می شود که تمام اعضای بدن او زیر آب قرار گیرد، سپس تمام هوا را از ریه ها خارج کرده و وزن آزمودنی محاسبه می شود.

هدف وزن کشی زیر آب:

هدف از وزن کشی زیر آب اندازه گیری چگالی بدن و محاسبه درصد چربی بدن از آن عدد می باشد.

تجهیزات مورد نیاز برای وزن کشی زیر آب:

مخزن وزن کشی زیر آب، ضد زنگ، شامل صندلی متصل به ترازوی وزن کشی زیر آب، طناب وزن کشی و گیره بینی است. تجهیزات ساده تر می تواند شامل یک صندلی و ترازوی معلق روی تخته غواصی استخر یا جکوزی باشد.

پیش آزمون:

ابتدا مراحل آزمون برای آزمودنی توضیح داده شود. خطرات مرتبط با سلامتی غربالگری شده و فرم رضایتنامه آگاهانه ازآزمودنی اخذ شود. فرم ها را آماده کرده و اطلاعات اولیه مانند سن، قد، وزن بدن، جنسیت را ثبت کنید.

وزن کشی زیر آب

روش وزن کشی زیر آب:

ابتدا وزن آزمودنی روی زمین اندازه گیری می شود. آزمودنی با حداقل لباس روی یک صندلی مخصوص می نشیند، تمام هوا را از ریه های خود خارج کرده و تا جایی که هیچکدام از اعضای بدن از آب بیرون نزند داخل مخزن فرو می رود. زمانی که وزن زیر آب ثبت می شود، فرد باید در زیر آب بی حرکت بماند. این روش چندین بار تکرار می شود تا اندازه گیری وزن زیر آب درست باشد.

حتما بخوانید!
استعدادیابی بیسبال

امتیازدهی:

چگالی بدن= وزن بدن [(وزن بدن در خشکی – وزن خالص زیر آب) ÷ چگالی آب] – ( حجم باقیمانده + حجم هوای موجود در دستگاه گوارش). چگالی بدن می تواند با استفاده از معادله سیری به درصد چربی تبدیل شود. برای دقت بیشتر، حجم باقیمانده ریه (RV) باید به صورت فیزیکی اندازه گیری شود، اگرچه محاسباتی برای تخمین RV وجود دارد. یک تخمین از حجم باقیمانده، یک سوم ظرفیت حیاتی ضروری(FVC) است.

%چربی بدن= (495 / Body Density) – 450.

مزایای وزن کشی زیر آب:

وزن کشی زیر آب پرکاربردترین سنجش چگالی بدن است و در گذشته ملاک اندازه گیری های غیرمستقیم دیگر هم بود.

معایب وزن کشی زیر آب:

تجهیزات مورد نیاز برای انجام وزن کشی زیر آب گران است. مخازن مورد نیز این روش عمدتاً در دانشگاه یا سایر مؤسسات تحقیقاتی قرار دارند و دسترسی آسانی برای عموم مردم وجود ندارد.

روایی:

این روش ممکن است درصد چربی بدن ورزشکاران را کمتر از میزان واقعی نشان دهد، زیرا چگالی استخوان ها و عضلات در افراد ورزشکار بیش تر از غیر ورزشکاران است، از طرفی این روش ممکن است درصد چربی بدن بیماران مسن مبتلا به پوکی استخوان را بیش از حد تخمین بزند.

نظرات:

معمولا دمای آب کمی بالاتر در نظر می گیرند تا آزمودنی راحت باشد، از طرفی چگالی آب به دمای آن بستگی دارد و باید در معادله لحاظ شود.

تست های مرتبط با وزن کشی زیر آب:

تست های ترکیب بدن

حتما بخوانید!
تست های 1RM یا یک تکرار حداکثر

تست های تناسب اندام

منبع

از کجا بفهمم تناسب اندام دارم, انواع تست های استعدادیابی, پیکرسنجی, تست آنلاین تناسب اندام, تست تناسب اندام bmi, جدول تناسب اندام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up